Съветникът по външна политика на руския президент Юрий Ушаков съобщи

...
Съветникът по външна политика на руския президент Юрий Ушаков съобщи
Коментари Харесай

Папският пратеник спечелил Кремъл

Съветникът по външна политика на съветския президент Юрий Ушаков заяви пред Интерфакс, че през днешния ден се е срещнал още веднъж с ръководителя на Италианската епископска конференция, с цел да направи обзор на двудневното му посещаване в Москва.

Кардинал Дзупи би трябвало да рапортува на папа Франциск за резултатите от двудневната си миротвореческа задача в Москва с оглед предприемането на по-нататъшни стъпки, заяви през днешния ден Ватикана.

" Резултатите от визитата ще бъдат сведени до знанието на Светия отец, предвид на по-нататъшните стъпки, които би трябвало да бъдат подхванати както на филантропично равнище, по този начин и в търсенето на пътища към мира ", се споделя в изказване на Светия трон, в което се напомня, че тази задача има за цел да " се набележат филантропични начинания, които биха могли да открият пътища за реализиране на мир ".

Мисията на папския делегат кардинал Дзупи в Москва " мина добре, откритостта, проявена както на политическо, по този начин и на религиозно равнище и готовността да се продължи пътуването са най-положителните съответни резултати ", съобщи през днешния ден монсеньор Паоло Пеци, архиепископ на Москва и ръководител на католическите епископи на Русия.

Той добави, че срещите на пратеника на Ватикана с гражданските и религиозните управляващи са били с главен фокус върху " изключителната филантропична обстановка, основана от бежанците, разселените хора и пандизчиите ".

Руският патриарх Кирил сподели през вчерашния ден на кардинал Дзупи, че техните Църкви би трябвало да работят дружно, с цел да предотвратят " отрицателно политическо развиване и да служат на идеята на мира и справедливостта ". Ройтерс означи, че патриарх Кирил е разгорещен покровител на решението на съветския президент Владимир Путин да нападна Украйна.

АНСА напомня, че при започване на юни кардинал Дзупи направи сходно посещаване в Киев, където се срещна с представители на цивилен и религиозни управляващи и с украинския президент Володимир Зеленски.

Междувременно папа Франциск повтори през днешния ден апелите си за мир в Украйна, като сподели, че човечеството не може да одобри войната като обикновено положение, съобщи италианската новинарска организация АНСА.

По време на визита с членове на Делегацията на Икуменическата патриаршия на Константинопол папата изрази своята " първостепенна угриженост за мира, изключително в разкъсваната от война Украйна ".

" Това е война, която мощно ни визира, тя демонстрира, че всички войни са в действителност бедствия, безспорни бедствия: за хората и фамилиите, за децата и възрастните хора, за хората, принудени да изоставен страната си, за градове и села, и за самото битие, както наскоро видяхме след разрушаването на язовир " Каховка ", сподели Светият отец.

" Като почитатели на Христа не би трябвало да се помиряваме с войната, а да работим дружно за мир ", добави папата.

" Трагичната действителност на тази както наподобява безкрайна война изисква общи съзидателни старания от страна на всички, с цел да се плануват и основат пътища към мира, с вероятността за обективен и постоянен мир ", сподели папа Франциск.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР