Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк отхвърли днес

...
Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк отхвърли днес
Коментари Харесай

Украйна отхвърля призива на Турция да смекчи позицията си за зърнената сделка

Съветникът на украинския президент Володимир Зеленски Михайло Подоляк отхвърли през днешния ден предлагането на Турция Киев да смекчи позицията си за възкръсване на Черноморската зърнена договорка, като сподели, че Украйна няма да поддържа смекчаването на глобите против Русия или политика на " омиротворяване ", съобщи Ройтерс.

" Нека бъдем реалисти в края на краищата и да спрем да обсъждаме несъществуващи благоприятни условия, с цел да не окуражаваме Русия да прави още закононарушения ", сподели Подоляк.

Той направи този коментар в отговор на въпрос за вчерашните изявления на турския президент Реджеп Ердоган след диалозите му с съветския водач Владимир Путин.

Подоляк сподели, че Русия е " извънредно заинтригувана " от разрушаването на украинските морски пристанища и инфраструктурата за експорт на зърно.

Съветникът уточни, че Русия не се нуждае от зърнената договорка и че Москва е заинтригувана да в профил Украйна от международния зърнен пазар, като увеличи цените на зърното и получи монопол върху контрола над Черно море.

" Къде виждате тук пространство за " намаляване " на позицията на Украйна? ", попита риторично Подоляк и добави: " Нека бъдем ясни, несъмнено няма да си играем на " омиротворяване на агресора " и да му угаждаме с повдигане на глобите ".

Ердоган сподели след диалози с Путин, че скоро ще е допустимо съживяването на зърнената договорка, от която Русия излезе през юли, защото Москва се оплаква, че личният ѝ експорт на зърно и торове са съществено възпрепятствани.

Високопоставен украински чиновник сподели по-рано през днешния ден пред Ройтерс, че Киев не чака обстановката със зърнената договорка да се промени след вчерашните диалози сред водачите на Русия и Турция.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР