Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви, че Киев не

...
Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк заяви, че Киев не
Коментари Харесай

Киев не вижда признаци за изтегляне на руските войски от Херсон

Съветникът на украинския президент Михайло Подоляк съобщи, че Киев не вижда " никакви признаци ", че съветските сили се изтеглят от южния град Херсон, малко откакто Москва подреди изтеглянето.

" Не виждаме признаци, че Русия напуща Херсон без пердах ", написа Подоляк в Twitter, като допусна, че известието може да е измама и назова заповедта на съветския министър на защитата " инсценирано телевизионно изказване ".

Припомняме, че по-рано през днешния ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу подреди евакуиране на войските оттатък река Днепър. Русия се отдръпва от град Херсон, обявиха от своя страна висши командири на Путин.

Съобщението пристигна малко откакто съветските медии оповестиха, че заместник-лидерът на Херсон Кирил Стремоусов е умрял в автомобилна злополука.Той предизвести единствено преди шест дни, че е „ най-вероятно “ съветските сили да ще би трябвало да преминат на източния бряг.

Въпреки че украинското нахлуване се забави през последните седмици, доставките на Русия през Днепър станаха все по-трудни, откакто няколкото моста през река Днепър бяха унищожени от украински ракети.

Преди изтеглянето Русия изведе хиляди цивилни отвън града с лодки, което Украйна осъди като наложително депортиране.

Генерал Сергей Суровикин, който управлява войната в Украйна, съобщи, че войските ще се изтеглят през река Днепър " в близко бъдеще " и ще изградят отбранителни уреди на другия бряг.

Това става на фона на свидетелски изказвания, че съветските войски към този момент са изоставили основни контролни пунктове и са взривили мостове, с цел да прикрият отстъплението си.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР