Съветникът на офиса на украинския президент Михайло Подоляк излезе с

...
Съветникът на офиса на украинския президент Михайло Подоляк излезе с
Коментари Харесай

Киев за „миротворството“ на Путин: Русия се занимава с изтребление на цивилни, не мисли как да спре това

Съветникът на офиса на украинския президент Михайло Подоляк излезе с коментар за циничния апел на Владимир Путин за мирни договаряния с Украйна, съобщи Униан.

" С изтребване на цивилно население в Украйна от 2014 година се занимава извънредно Русия. Прави го предумишлено, прелестно разбирайки резултата от своите геноцидни дейности. А от февруари 2022 година изтреблението на цивилно население закупи систематичен, огромен, тотално унищожителен темперамент, предусещащ авиационни бомбардировки, ракетни и артилерийски обстрели против цялата територия на Украйна. “ – съобщи той.

По думите му, Русия няма с какво да мисли и няма какво да мисли по какъв начин да " приключи нещастието в Украйна ".

" Убийците, които невъзмутимо правят съзнателно закононарушение, не мислят по какъв начин да спрат закононарушението до момента в който го вършат. Единственото действено решение, осъзнаването на което е към момента неподвластно на разсъдъка на Путин, е неотложно да изтегли окупационните съветски войски от суверенната територия на другата страна. След това – на масата (на договарянията – б.р.), с цел да се обсъдят заплащанията, обезщетенията и другите юридически последствия от войната. “ – добави Подоляк.

По-рано в своето видеообръщение към Г-20 Путин назова ставащото в Украйна „ покруса “ и прикани да се търсят пътища за прекратяването ѝ.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР