Съветникът на министъра на отбраната на Украйна Юрий Сак заяви,

...
Съветникът на министъра на отбраната на Украйна Юрий Сак заяви,
Коментари Харесай

Украинското МО опроверга руските лъжи за пълен рашистки контрол над Лисичанск

Съветникът на министъра на защитата на Украйна Юрий Сак съобщи, че Лисичанск, макар заявките на съветската страна, не се намира под " цялостния " надзор на съветските окупационни войски. Това.

В изявление за английската медия Сак прибавя, че обстановката в града остава комплицирана и " напрегната към този момент задоволително дълго ", защото съветските войски непрекъснато нападат града.

" За украинците човешкият живот е основен приоритет и полезност, заради което от време на време ние отстъпваме от избрани територии, с цел да си ги отвоюваме още веднъж по-късно ", декларира съветникът на министъра на защитата.

Юрий Сак добавя, че борбата за Донбас няма да свърши, даже в случай че Русия завладее цялата Луганска област. Той отблеязва, че ВСУ управляват редица други огромни градове в Донецка област.

" Това са градове, които през последните няколко дни са обект на жестоки ракетни и артилерийски обстрелвания, само че борбата за Донбас към момента не е свършила ", прибавя той.

Той съобщи убеждението си, че Украйна ще освободи всички територии, окупирани от Русия сега, в който натрупа задоволително тежка артилерия и други типове оръжие.

Днес рупорите на кремълската агитация (безкритично препечатвани и в България) разпространиха известие, че съветският военнопрестъпник и министър на експанзията Сергей Шойгу е докладвал на основния съветски военнопрестъпник Владимир Путин, че е " открит цялостен надзор над Лисичанск и редица сателитни на града селища ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР