Съветът за сигурност на ООН в понеделник поиска прекратяване на

...
Съветът за сигурност на ООН в понеделник поиска прекратяване на
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН приема резолюция, изискваща незабавно прекратяване на огъня между Хамас и Израел, освобождаване на заложниците

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации в понеделник изиска преустановяване на огъня в Газа по време на свещения за мюсюлманите месец Рамадан, първото му искане за спрете да се биете. Съединените щати се въздържаха при гласуването на резолюцията, която също изискваше освобождението на всички заложници, взети в плен по време на неочакваната офанзива на Хамас на 7 октомври в Южен Израел. Но мярката не свързва това искане с прекратяването на огъня по време на Рамадан, който завършва на 9 април.

Гласуването идва, откакто Русия и Китай постановиха несъгласие на препоръчаната от Съединени американски щати резолюция в петък, която би подкрепила „ неотложно и дълготрайно преустановяване на огъня " в спора Израел-Хамас.

Съединените щати предизвестиха, че резолюцията, утвърдена в понеделник, може да навреди на договарянията за прекъсване на враждебните дейности от страна на Съединени американски щати, Египет и Катар, повишавайки опцията за ново несъгласие, този път от американците.

Резолюцията, показана от 10-те определени членове на съвета, е подкрепе...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР