Съветът за сигурност на ООН се събира на извънредно заседание

...
Съветът за сигурност на ООН се събира на извънредно заседание
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН заседава извънредно заради Израел

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира на изключително съвещание по-късно през днешния ден поради нападението на палестинската формация " Хамас " против Израел, заяви БНР.

Израелската войска прикани жителите на няколко региона на линията Газа да изоставен домовете си, откакто министър председателят Бенямин Нетаняху даде обещание " мощно възмездие " на палестинските екстремисти. " Хамас " стартира през вчерашния ден ракетни офанзиви и изпрати бойци в Израел, откъдето оповестяват за минимум 300 убити.

Смята се, че десетки израелци са били взети за заложници. Страната към този момент отговори с вълна от въздушни удари против Газа, при които съгласно публични лица са били убити 313 души. Хиляди са ранените и от двете страни. 

Израелската войска твърди, че към момента има осем " точки на ангажираност " с бойците на " Хамас " на територията на страната, а палестинската формация съобщи, че " яростните боеве " не престават. 

Тази заран снаряди, изстреляни от ливанска територия, удариха израелски боен пост в окупирания от Израел анклав Ферми на Шабаа. В отговор Израел подложи на артилерийски обстрел региона в Ливан, от който са били изстреляни снарядите. Отговорност за офанзивата пое въоръжената формация " Хизбула ", като съобщи, че работи " в символ на взаимност " с палестинския народ. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР