Съветът за развитие към Министерския съвет обсъди на днешното си

...
Съветът за развитие към Министерския съвет обсъди на днешното си
Коментари Харесай

Съветът за развитие обсъди изпълнението на управленската програма на кабинета

Съветът за развиване към Министерския съвет разиска на днешното си съвещание осъществяването на Програмата за ръководство на държавното управление за интервала 2017-2021 година

Управленската стратегия е за интервал от четири години и съдържа 65 целта, 236 цели и 902 ограничения. От тях все още на отчитане 105 ограничения са изпълнени. 690 са в развой на осъществяване, като забележителна част от тях са с дълготраен небосвод и/или непрекъснат период на осъществяване. Предвид хоризонта на управническата стратегия – 2021 година, осъществяването на част от ограниченията е планувано да започва на по-късен стадий или следва осъществяването на други ограничения.

Акцент в разискването се сложи върху идните за осъществяване ограничения, както и върху бъдещи дейности за превъзмогване на забавянето или неизпълнението, където има такова. Прие се за оправдано да се изведат ограничения по секторни политики, чието осъществяване ще обезпечи ясни и съответни резултати за реализиране на поставените цели в Управленската стратегия по съответните цели.

Съветът за развиване утвърди отчета за осъществяване на Националната стратегия за развиване: България 2020. Министърът на финансите Владислав Горанов показа информация за достиженията и напредъка в осъществяването на задачите и ограниченията на националната стратегия в сходство с последния проект за деяние, утвърден от Министерския съвет в края на 2017 година Одобрена беше също по този начин организацията на работа по създаването на план на Национална стратегия за развиване: България 2030.

На съвещанието на Съвета за развиване бе поканен и участва и Волен Сидеров – ръководител на парламентарната група „ Обединени патриоти “ и член на Коалиционния съвет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР