Съветът за електронни медии (СЕМ) няма никакво отношение към регулацията

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) няма никакво отношение към регулацията
Коментари Харесай

СЕМ не следи и не отговаря за рекламите на хазарт

Съветът за електронни медии (СЕМ) няма никакво отношение към регулацията на рекламата на хазарт , което се прави или от Закона за хазарта, а сега към този момент и Национална организация за приходите.

Това съобщи ръководителят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова по време на чуването си Народното събрание. Самото чуване бе инициирано от " Възраждане ".

Съвет за електронни медии упорства за смяна на Закона за
хазарта.

Рекламата на
хазарт е достигнала пик по време на Световното състезание по футбол, като точно тогава в Съвет за електронни медии са заваляли тъжби, недоволства и прям яд. Именно поради това и Съветът е инициирал няколко срещи и кръгли маса по тематиката. Момчилова означи, че съгласно психолози, хазартната взаимозависимост върви ръка за ръка със зависимостта от алкохол, с проблеми като домашно принуждение. Тя сложи въпроса за присъединяване на известни фигури в сходни реклами и даде за образец Кубрат Пулев, който при среща с нея е споделил, че няма цена, на която да се съгласи да стане лице на сходен вид реклами.

Момчилова уточни, че е умолявала медиите да вземат страна в казуса като опишат историите на погубени хора и ориси, само че е възмутена, че няма особена интензивност от страна на публицистите по този проблем. Дори не се приказва за децата, оставени на развъждане в центрове, защото родителите им са изгубили в резултат на
хазарт, цялото си имущество и опция да ги отглеждат.
 Вдигат се тройно таксите за <a href=хазарт " >
Вдигат се тройно таксите за
хазарт

С решение на парламента

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР