Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с остра декларация срещу

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с остра декларация срещу
Коментари Харесай

СЕМ: Министър Минеков въвежда в заблуждение обществото

Съветът за електронни медии (СЕМ) излезе с остра декларация против министъра на културата проф. Велислав Минеков. Тя е в отговор на негово изказване от през вчерашния ден, че от Съвет за електронни медии не са реагирали на негово писмо.

Ето и цялостния текст на декларацията:

" За следващ път министърът на културата прави обществени изказвания, в които твърди, че Съветът за електронни медии не е дал отговор на негово писмо. Съветът за електронни медии изрично се опълчва против тиражирането на сходни погрешни изказвания.

На 18.06.2021 година, посредством системата за електронен продан (СЕОС), в Съвет за електронни медии е получено писмо, подписано от проф. Минеков, с което алармира за възпрепятстване на правото му на отговор от страна на Българската национална телевизия;

На 22.06.2021 година, чрез същата система, министърът на културата е известен, че длъжностно лице на Съвет за електронни медии реализира инспекция. Доколкото нарушавания на наредбите на Закона за радиото и малкия екран, в това число и по отношение на правото на отговор, се откриват в периодите и по реда на Закона за административните нарушавания и санкции, Съвет за електронни медии е декларирал, че в допълнение проф. Минеков ще бъде осведомен при привършване на производството.

Съветът за електронни медии е мощно смутен, че министърът на културата за следващ път вкарва в подвеждане обществото по отношение на връзката си с самостоятелния регулатор "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР