Съветът за електронни медии излезе със специална позиция във връзка

...
Съветът за електронни медии излезе със специална позиция във връзка
Коментари Харесай

ПОЗИЦИЯ: СЕМ с остра критика за разпространението на унизителния клип в пловдивски мол

Съветът за електронни медии излезе със специфична позиция във връзка със скандалния видеоклип, в който взе участие и момче със специфични просветителни потребности. Регулаторът се самосезира, незабавно откакто клипът стартира да се популяризира. Председателят на Съвет за електронни медии Соня Момчилова съобщи:

" Съветът за електронни медии осъжда остро бруталното тъпчене на хуманността и откритата проява на безсърдечие към хора със специфични потребности. За Съвета е смущаващо безкритичното и необятно разпространяване на клип, унижаващ човешкото достолепие и безцеремонното тъпчене на положителните нрави. Съвет за електронни медии моли към доставчиците на медийни услуги да не се трансформират в платформа за дискриминационни практики, както и за разпространение на лица, преследващи скандална популярност и евтини сензации ".

Регулаторът е докладвал оповестеното от потребителите наличие на съответните платформи за шерване на видеоклипове, а към доставчиците на медийни услуги, вписани в обществения указател на Съвет за електронни медии, които са популяризирали клипа в нарушаване на Закона за радиото и малкия екран, ще бъдат подхванати съответните административно-наказателни дейности.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР