Съветът на руските национални театрални награди Златна маска“ ще разследва

...
Съветът на руските национални театрални награди Златна маска“ ще разследва
Коментари Харесай

Руски театрални награди заплашват критик заради жълто-сини коси

Съветът на съветските национални театрални награди „ Златна маска “ ще проверява един от своите специалисти – оперния критик Ая Макарова, поради поддръжката, изразена за Украйна, оповестява каналът Shot в Telegram. Повод за инспекцията са станали освен нейни постове в обществените мрежи, само че и фактът, че критичката боядисала косата си в синьо и жълто – цветовете на Украйна. В най-скоро време съветът щял да разгласява публично изказване по този мотив.

В своя канал в Telegram Ая Макарова декларира, че няма желание независимо да напусне състава на журито за премиите „ Златна маска “, защото не е съгласна с натиска, който се оказва върху институцията. „ Това не значи, че на следващия ден (или днес) няма да бъда отстранена или да ми се наложи да вземем за пример да тичам, както се случи с доста мои сътрудници и другари “, написа тя.

Ая Макарова е оперен критик и експерт по режисьорски оперен спектакъл. Тя е създател на книгата „ Театърът на възвишеното “, разгласила е материали в Openwelt, в списанията Operamusicologica, „ Музикален живот “ и други

Според Shot против Ая Макарова към този момент е почнало следствие. Източник на RT обаче твърди, че към момента няма настоящо произвеждане против Макарова.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР