Съветът на жените в бизнеса в България () и Фондация

...
Съветът на жените в бизнеса в България () и Фондация
Коментари Харесай

Новото нормално за жените в живота и работата обсъждат бизнес лейди


Съветът на дамите в бизнеса в България () и Фондация „ Конрад Аденауер “ приключват своя план „ Новото обикновено “ с конференция на 4 ноември .

Форумът е озаглавен „ Новото обикновено за дамите в живота и работата “.

 В актуалната тежка вълна смисъла на тематиката е още по-голямо, означи пред Радио София Ваня Кънева , изпълнителен шеф на СЖББ. Сред най-важните акценти са дамите на първа линия – лекари, медицински сестри, фармацевти, обществени служащи, учители. Ще се обърне внимание и на времето на смяната и даването на благоприятни условия , дигитализацията на работните процеси, стресовата среда.

На конференцията ще се показват положителни модели и образци на реакция в тази обстановка с грижа за хората.

 До 2030 година се чака половината от благосъстоянието в света да е в ръцете на дами. Но това е май единствената позитивна наклонност, означи Виктория Блажева – първи вицепрезидент и шеф “Стратегия и бизнес ” в УниКредит Булбанк, член на СЖББ и един от модераторите на форума.

Ще се усилят обаче неравенствата сред хората. Освен това след към 10 години ще има повече баби и дядовци, в сравнение с деца. Хората в градовете ще се усилят с над 55%.

„ Всичко това ще въздейства на бизнеса, който ще вършим, на продуктите, които ще произвеждаме и предлагаме “ - акцентира Блажева. – Ще би трябвало да се съобразяваме и с климатичните промени. Ще са ни нужни спомагателни нови умения. И би трябвало да ги усвоим със същата гневна скорост, с каквато настъпват измененията . “

На идната конференция ще бъдат освен изложени трендовете и упованията, само че и ще се обсъдят решения.
Чуйте диалога на Катя Василева с Ваня Кънева и Виктория Блажева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР