Съветът на Европа официално изключи Руската федерация след 26-годишното членство

...
Съветът на Европа официално изключи Руската федерация след 26-годишното членство
Коментари Харесай

Русия е изключена от Съвета на Европа след 26 г. членство

Съветът на Европа публично изключи Руската федерация след 26-годишното участие на страната в интернационалната организация. 

Решението беше оповестено часове откакто Москва реши изпреварващо да се " откаже " от наличието си в Съвета на Европа. Процедурата по изключването ѝ беше почнала още на 25 февруари, ден след началото на войната в Украйна. 

Искането за прекратяването на правата на Русия беше импортирано от украинска страна. На 15 март Парламентарната асамблея на Съвета на Европа реши, че " тежестта на дейностите, осъществени от Русия, и дълбокото нарушение на доверието, провокирано от нея " е довело до съществени нарушавания на устава на организацията, които са несъвместими с участието на страната. 

В същото време ПАСЕ показва, че Съветът на Европа би трябвало да продължи да подкрепя " бранителите на човешките права, демократичните сили, свободните медии и самостоятелното гражданско общество в Русия ". 

Москва от години отхвърля да се преценява с решенията на Еворпейския съд за правата на индивида по каузи, заведени от съветски жители против държавното управление поради съществени нарушавания. 

Според последни данни на Европейски съд по правата на човека - близо 17 000 тъжби са подадени от жители или организации от Русия единствено за една година през 2021. 

Във вторник съветското държавно управление взе решение, че ще се отдръпна като страна по Европейската спогодба за правата на индивида, тъй като Съветът на Европа бил употребен като " средство за идеологическа поддръжка на военно-политическата и икономическа агресия (на НАТО и ЕС) на изток ". 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР