Съветът на ЕС реши да прекрати споразумението с Русия за

...
Съветът на ЕС реши да прекрати споразумението с Русия за
Коментари Харесай

ЕС прекрати облекчения визов режим за руснаци, визите им ще струват 80 евро от 12 септември - Свят

Съветът на Европейски Съюз реши да приключи съглашението с Русия за омекотен визов режим.

В резултат цената на визите за съветски жители за Европейски Съюз ще скочат от 35 на 80 евро.

Ще бъде належащо и представянето на спомагателни документи за издаването им, обработката ще лишава повече време, а за многократните визи ще се ползват повече ограничавания.

Очаква се решението да бъде оповестено в Официалния вестник на Общността през днешния ден и да стартира да се ползва от 12 септември. 

Облекченият визов режим сред Европейски Съюз и Русия бе в действие от 2007 година. Към 1 септември 2022 година към 963 000 руснаци са имали годни визи за Шенгенското пространство, заяви по-рано тази седмица Европейска комисия, напомня Българска телеграфна агенция. 

Еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изрази очакване страните от Европейски Съюз, които не са в Шенген, също да приложат новите ограничавания при издаване на визи за руснаци. Тя разяснява, че признатите през днешния ден промени дават опция за преразглеждане на решенията за издадените към този момент визи за съветски жители. По нейните думи отпадането на облекчения визов режим е последица от изгубеното доверие към Русия след нахлуването в Украйна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР