Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман разкритикува, както той каза, агресията

...
Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман разкритикува, както той каза, агресията
Коментари Харесай

Саудитският престолонаследник разкритикува агресията срещу ивицата Газа

Саудитският престолонаследник Мохамед бин Салман разкритикува, както той сподели, експанзията против линията Газа, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

" Ние осъждаме военната експанзия, която се следи в линията Газа, взимането под прицел на цивилни и продължаващите нарушавания на интернационалното филантропично право от израелските окупационни сили ", съобщи Мохамед бин Салман.

Това е негово първо обществено изказване от началото на войната сред Израел и " Хамас ".

Престолонаследникът съобщи това при откриването на среща на върха с присъединяване на африкански водачи в Рияд. Форумът предшества изключителните срещи на върха на Арабската лига и на Организацията за ислямско съдействие, планувани за на следващия ден отново в саудитската столица. Тези срещи са отдадени на обстановката в линията Газа.

" Подчертаваме нуждата да се постави завършек на тази война и на насилственото пренасяне на хора и да се основат нужните условия за завръщане на стабилността и установяването на мира ", сподели Мохамед бин Салман.

Рияд на няколко пъти разкритикува офанзивите против цивилни в Газа.

На срещата на върха през днешния ден ръководителят на Комисията на Африканския съюз Муса Факи Махамат също осъди, както той сподели " срамното принуждение ", на което са жертва палестинците.

" Призоваваме към ефикасни и на практика ограничения, с цел да се постави завършек на непосредственото разрушение на Газа и на избиването на нейните поданици и с цел да се даде мощен подтик на едно политическо решение, основано на формулата за две страни ", съобщи той.

По време на срещата на върха през днешния ден саудитският престолонаследник също така разгласи, че неговата страна ще влага 25 милиарда $ в Африка до 2030 година, което е съвсем двойно от вложеното през последното десетилетие на този континент.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР