Саудитски затворник е бил екзекутиран и разпнат, според съобщение на

...
Саудитски затворник е бил екзекутиран и разпнат, според съобщение на
Коментари Харесай

Саудитска Арабия екзекутира и разпна затворник

Саудитски пандизчия е бил екзекутиран и разпнат, съгласно известие на държавната медия на страната, предава Би Би Си. Мъжът е един от 37 души, на които е било наложено смъртно наказание, по обвинение в тероризъм. Всичките 37 са били екзекутирани във вторник. 

Съобщението прибавя, че той е бил упрекнат в " приемане на терористична екстремистка идеология, съставяне на терористични кафези " и накърняване на " мира и сигурността на обществото ". 

Един от мъжете, които са били убити, е бил на възраст от 16 години по време на ареста си, съгласно правозащитната организация Amnesty International.

Екзекуциите в Саудитска Арабия нормално са осъществявани посредством обезглавяване. Разпването след екзекуция е осъществявано единствено за закононарушенията, обсъждани от управляващите като най-тежки. 

За 37-те пандизчии, които са били умъртвени, се счита, че са атакували служби за сигурност в страната, убивайки служители на реда, показва още извлението, излъчено от Саудитската прес организация. Наказанията са били осъществени на няколко места, в това число в столицата Рияд, в Мека и Медина. Сред екзекутираните лица минимум 14 са наказани за закононарушения, свързани с присъединяване им в антиправителствени демонстрации, уточни още " Амнести ".

През 2018 година пандизчия в Саудитска Арабия беше екзекутиран и разпънат, откакто бе упрекнат в убийството на жена. Той също по този начин бе упрекнат и в опит за ликвидиране на различен мъж, както и в опит за обезчестяване на жена, заяви Bloomberg.

Саудитското държавно управление не разгласява публична статистика за броя на изтезанията, които прави, само че държавните медии постоянно рапортуват за такива. Според " Амнести ", до момента през тази година в Саудитска Арабия са екзекутирани най-малко 104 души. През 2018 година страната от Персийския залив извърши 149 изтезания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР