Саудитска Арабия залива пазарите с евтин петрол, като на някои

...
Саудитска Арабия залива пазарите с евтин петрол, като на някои
Коментари Харесай

Саудитска Арабия атакува руските клиенти с петрол по $25 за барел

Саудитска Арабия залива пазарите с на ниска цена нефт, като на някои клиенти предлага цени, достигащи до 25 $ за барел, заяви " Ройтерс ". Офертите са отправяни предумишлено към огромни рафинерии в Европа и Азия, употребяващи съветски нефт, споделят източници на организацията.

Според тях ценовата война в петролния бранш, изненадващо стартирана от саудитците преди седмица, се разгаря.

Източниците на организацията от огромни петролни компании и рафинерии в Европа споделят, че държавният колос Aramco им е съобщил, че е подготвен през април да им даде каквито количества изискат. По-рано други източници обясниха на " Ройтерс ", че саудитците нападат съветски клиенти в Китай и Индия.

Таксите за супертанкери внезапно се покачиха, откакто Саудитска Арабия чартира десетки от тях за спомагателни размери нефт, които даде обещание след края на март, в това число за Съединени американски щати, където съветският нефт не е толкоз известен.

От началото на годината цените на петрола се сринаха с 50% поради свиващо се търсене, икономическия потрес от пандемията от ковид, и отхвърли на Русия да се удължи тригодишното съглашение ОПЕК+.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новини без ковид (67)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР