Саудитска Арабия реши да затвори въздушните и сухопътните си граници

...
Саудитска Арабия реши да затвори въздушните и сухопътните си граници
Коментари Харесай

И Саудитска Арабия затвори границите

Саудитска Арабия реши да затвори въздушните и сухопътните си граници с други страни. Мярката идва на фона на данни за откриването и разпространяването на новия вариант на ковид. Това заяви формалната организация на кралството SPA.

Властите имат намерение да вкарат такова ограничаване за интервал от седмица след съответните рекомендации на министерството на опазването на здравето в Рияд.

" Властите на кралството взеха решение краткотрайно да прекратят всички интернационалните полети, като се изключи изключителни случаи за една седмица, с опция за удължение на възбраната за още една седмица ", отбелязва организацията.
 Тревога поради новия вариант на ковид във Англия
Тревога поради новия вариант на ковид във Англия

Той бил по-заразен от остарелия вариант

Освен това тези полети, които към този момент са пристигнали в кралството, ще могат да изоставен Саудитска Арабия.

По-рано някои европейски страни оповестиха желанието си да преустановят полетите с Обединеното кралство заради заплахата от нов вариант на ковид, открит там.

На 14 декември министърът на опазването на здравето на Обединеното кралство Мат Ханкок съобщи, че английските учени са разпознали нов, мутирал вид ковид, който се популяризира по-бързо от известните варианти. Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че новата разновидност на ковид е 70% по-инфекциозна от другите типове вирус.

Поради напрегнатата епидемиологична конюнктура от 20 декември в югоизточната част на Англия и в Лондон стартира да работи оптималното четвърто равнище на ограничавания.

Рестрикцията планува затваряне на всички магазини , като се изключи тези, които продават артикули от първа нужда, както и фитнес зали, фризьорски салони и други заведения.

На хората се предлага да не напущат домовете си.

Строги санкции и санкции заплашват нарушителите на ограниченията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР