Саудитска Арабия отложи официалното посещение във Великобритания на престолонаследника Мохамед

...
Саудитска Арабия отложи официалното посещение във Великобритания на престолонаследника Мохамед
Коментари Харесай

Великобритания видя връзка с Путин в отложено посещение на престолонаследника на Саудитска Арабия

Саудитска Арабия отсрочи формалното посещаване във Англия на престолонаследника Мохамед бин Салман Ал Сауд преди визитата на съветския президент Владимир Путин в кралството. Това оповестява вестник " Файненшъл таймс ", базирайки се на източници от английското държавно управление.

Уточнява се, че Англия и Саудитска Арабия са обсъждали визитата на престолонаследника от няколко месеца. 3 декември е била посочена като допустима дата за визитата на Мохамед бин Салман Ал Сауд в Обединеното кралство. Миналата седмица обаче пътуването беше отсрочено. Саудитска Арабия съобщи, че визитата е отсрочено заради проблеми с графика и няма нищо общо с приема на престолонаследника на съветския държавен глава в Рияд.

Членове на английския парламент от ръководещата Консервативна партия обаче свързаха близкото време на отлагането на пътуването на престолонаследника и визитата на съветския президент в Саудитска Арабия. Според английски чиновници това слага под въпрос силата на връзката сред двете кралства. „ Всеки, който е осведомен с британско-саудитските връзки, ще разбере, че предлагането за надменно отношение е нелепост “, разяснява обстановката Халед бин Бандар, саудитски дипломат в Лондон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР