Саудитска Арабия, една от страните с най-много изпълнения на смъртни

...
Саудитска Арабия, една от страните с най-много изпълнения на смъртни
Коментари Харесай

Най-малко сто човека от началото на годината са екзекутирани в Саудитска Арабия

Саудитска Арабия, една от страните с най-вече осъществявания на смъртни присъди, е екзекутирала минимум 100 индивида от началото на годината, съобщи Българска телеграфна агенция.

Правозащитната организация “Амнести интернешънъл ” съобщи, че броят на изтезанията в кралството е индикация за “смразяващо надменно отношение към правото на живот ”.

Саудитска Арабия, която е най-голямата арабска стопанска система и експортьор номер едно на недопечен нефт в света, постоянно е упреквана в съществени нарушавания на човешките права както от неправителствени организации, по този начин и от някои свои западни сътрудници, измежду които и Съединени американски щати.

“В очевидно несъгласие с обещанията им да лимитират използването на смъртни санкции, саудитските управляващи към този момент са екзекутирали 100 индивида тази година ”, сподели в изказване Хеба Морайеф, представителка на “Амнести интернешънъл ”, която дава отговор за Близкия изток и Северна Африка.

В текста се показва още, че неправителствената организация е обезпокоена от обстоятелството, че част от наказаните на гибел са били малолетни сега на осъществяване на действията, за които са подведени под отговорност.

Хора биват осъждани на гибел “за какво ли не, като се стартира от няколко туита и се стигне до правонарушения, свързани с дрога ”, акцентира Морайеф.

Миналата година в Саудитска Арабия бяха екзекутирани 147 души.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР