Сътрудничеството с Германия по важните теми от европейския дневен ред

...
Сътрудничеството с Германия по важните теми от европейския дневен ред
Коментари Харесай

Борисов се срещна с представители на Комисията по европейските въпроси на Бундестага

Сътрудничеството с Германия по значимите тематики от европейския дневен ред разиска министър-председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила с представители на Комисията по европейски въпроси на Бундестага, оповестиха от държавната пресслужба.

Отчетени бяха резултатите дотук от воденото от България председателство на Съвета на Европейски Съюз, като беше изтъкната основната роля на страната ни за активизиране на разговора със страните от Западните Балкани и стимулирането на промените в тях. В диалога Бойко Борисов уточни, че приобщаването към Европейски Съюз изисква определяне и одобряване на добросъседски връзки, при които няма нерешени политически въпроси, както и стимулиране на районното съдействие по общи планове в областта на енергетиката, сигурността и инфраструктурното свързване.

Дискутирана беше и тематиката за миграцията като беше маркирана нуждата от дейно ръководство и надзор на външните граници на Европейски Съюз за сигурността на Съюза и за безпроблемното използване на правото на свободно придвижване. Заедно с това министър председателят Бойко Борисов съобщи, че присъединението на България към Шенгенското пространство остава приоритет, който ще ускори общата европейска сигурност.

Дунавската тактика, Брекзит, Многогодишната финансова рамка, Механизмът за съдействие и оценка също бяха във фокуса на диалозите сред българския министър-председател и немските депутати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР