Sateliot (компанията, която ще изстреля първото съзвездие от нискоорбитални наносателити,

...
Sateliot (компанията, която ще изстреля първото съзвездие от нискоорбитални наносателити,
Коментари Харесай

Транспортни компании ще спестяват милиони с интелигентен контрол на контейнерите си

Sateliot (компанията, която ще изстреля първото съзвездие от нискоорбитални наносателити, с цел да обезпечи покритие с 5G стандарта за IoT), и Sensefinity (португалската компания, специалист в създаването на изцяло интегрирани IoT решения), реализираха съглашение за съдействие, посредством което ще свържат 1000 интелигентни контейнери с 5G-IoT датчици, с цел да спестят на корабните компании повече от 1,3 милиона евро годишно при тяхната поддръжка и ремонт, предава. 

Съзвездието от орбитални наносателити на ниска надморска височина, които ще бъдат ситуирани от Sateliot, ще отстрани казуса с неналичието на покритие в намерено море. В допълнение, ниската цена от единствено едно евро на месец за обвързвано устройство е друго в допълнение преимущество, което ще даде подтик на този бизнес. Тези две обстоятелства въпреки това улесняват експанзивния напредък на тази технология, давайки на фирмите опцията да предават данни от интелигентни контейнери в средата на океана на доста ниска цена.

Всъщност, не на вятъра корабособствениците разпределят забележителна част от своите инвестиции така, че до 2025 година 25% от техните контейнери да са интелигентни и способни да събират данни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР