Възможно ли е градският транспорт у нас да се движи

...
Възможно ли е градският транспорт у нас да се движи
Коментари Харесай

Не с гориво, а с водород: Вече имаме автобуси с нулеви въглеродни емисии

Възможно ли е градският превоз у нас да се движи не с гориво, а с водород? Отговорът е „ Да “.

Защо екотранспортът е по-удобен и по-изгоден за хората?

„ Български водородни дни “ е самодейността, която дава опция на жителите гратис да се повозят на рейс с нулеви нездравословни излъчвания.

Въпреки горещото време Йордан търпеливо изчаква на спирката водородния рейс, на който ще се качи за първи път. Казва, че няма опасения за сигурността на транспортното средство.

 Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим? 4 мин. Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим?  Ново вторично земетресение до Пловдив 1 мин. Ново вторично земетресение до Пловдив  3-годишно дете е с заплаха за живота след злополука на пътя Смолян - Мадан 1 мин. 3-годишно дете е с заплаха за живота след злополука на пътя Смолян - Мадан  Бойко Борисов: Към днешна дата сформиране на държавно управление не е допустимо 3 мин. Бойко Борисов: Към днешна дата сформиране на държавно управление не е допустимо  Завинаги с „ Титаник “: Навършва се една година от нещастието с подводницата „ Титан “ 3 мин. Завинаги с „ Титаник “: Навършва се една година от нещастието с подводницата „ Титан “  Почина основателят на шлагерите Sunchyme и Carnaval de Paris 3 мин. Почина основателят на шлагерите Sunchyme и Carnaval de Paris  Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим? 4 мин. Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим?  Ново вторично земетресение до Пловдив 1 мин. Ново вторично земетресение до Пловдив  3-годишно дете е с заплаха за живота след злополука на пътя Смолян - Мадан 1 мин. 3-годишно дете е с заплаха за живота след злополука на пътя Смолян - Мадан  Бойко Борисов: Към днешна дата сформиране на държавно управление не е допустимо 3 мин. Бойко Борисов: Към днешна дата сформиране на държавно управление не е допустимо  Завинаги с „ Титаник “: Навършва се една година от нещастието с подводницата „ Титан “ 3 мин. Завинаги с „ Титаник “: Навършва се една година от нещастието с подводницата „ Титан “  Почина основателят на шлагерите Sunchyme и Carnaval de Paris 3 мин. Почина основателят на шлагерите Sunchyme и Carnaval de Paris

„ Водородната технология се развива непрестанно. Ако се съблюдават инструкциите на производителите, е безвредно “, твърди Йордан Иванов.

На пръв  взор това наподобява като един елементарен рейс, който обаче няма шумозаглушител, задвижва се напълно от водород и дневно може да измине близо 400 км.

Повече от 75% от транспортните политики, които са спомогнали за понижаване на потреблението на коли, са въведени от градските законодателни органи

„ Водородът не изгаря, а това е електрохимична реакция, като отпадъчният артикул е вода. Този рейс се зарежда за 10 минути. Горивото е екологично чисто и по време на придвижването си не отделя никакви излъчвания “, изяснява проф. Дария Владикова, ръководител на Българската асоциация по водород, горивни кафези и предпазване на сила.

Автобусът изминава маршрута на тролей №9 в столицата и е безвъзмезден. Всеки, който желае, може да се повози на него до 20 юни.

Зарежда се за 10 минути дневно и стига до 400 км пробег

„ Климатикът работи, всичко е доста прелестно, въпреки всичко е нов рейс “, отбелязва Йордан Иванов.

На 21 юни рейсът ще бъде изложен в Пазарджик, а по-късно ще се насочи към Стара Загора, където жителите ще имат опция да се качат на него на 26 юни по маршрута на автобусна линия №20.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР