Състоянието на транспортираната със Спартан“ до София родилка остава тежко

...
Състоянието на транспортираната със Спартан“ до София родилка остава тежко
Коментари Харесай

Меджидиев специално пред bTV: Транспортираната родилка е била със 70% кръвозагуба, борбата продължава

„ Състоянието на превозената със „ Спартан “ до София родилка остава тежко – обдишва се сега, има чернодробна дисфункция, бъбречна непълнота, на непрестанно подаване на О2 и дестилация на кръвта.

Става въпрос за 30-годишна жена, която на 13 април, още през нощта е усетила, че няма придвижване на плода и е потърсила медикаменти помощ.

На 14 април е открито, че плодът е мъртъв и към обяд е оперирана в сливенската болница, като е отстранена и матката. Още тогава е била в тежко положение. “

Това изясни пред bTV служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев.

Жената беше превозена през вчерашния ден от Сливен в София

„ Тази жена е била с към 70% кръвозагуба, досега са прелети над 15 литра биопродукти. Имаме и белодробна дисфункция, сега е на 50% О2, само че битката продължава. Това се случи на Великден, аз имам вяра в чудеса и имаме вяра, че екипите в реанимацията ще създадат всичко допустимо, с цел да я спасят ”, уточни още той.

„ От 15 април съм в непрекъсната връзка в с шефа на сливенската болница и следим положението на дамата. Веднага ангажирах и националния съветник проф. Николай Младенов от болница „ Токуда “. Тогава взехме решението, че е най-добре да транспортираме дамата. Трябваше да се приготви болната, защото още в Сливен, тя беше с бъбречна и чернодробна дисфукнция. На 16 април организирахме хемодиализа в сливенската болница и след дейното подпомагане на Министерството на защитата проф. Младенов отпътува от „ Враждебна “ до авиобаза „ Безмер “, където болната беше превозена с реанимобил от сливенската болница.

Пациентката е превозена от болничното заведение в Сливен до авиобаза Безмер, а оттова - до София

Вчера към 20:00 часа тя беше настанена в реанимацията на „ Токуда ”, на непрекъсната дестилация е поради бъбречната непълнота, само че Слава Богу стойностите на креатинина стартират да спадат ”, изясни министърът.

„ Продължават кръвопреливанията и филтрацията. Има подозрение и за дребен хематом след отстраняването на матката, мобилизирани са всички екипи в болница „ Токуда “ за следене на положението ѝ “, сподели Асен Меджидиев.

„ Искам да благодаря на министър Стоянов, министърът на защитата, на екипите в сливенската болница, на проф. Младенов и персонално на президента за дейното подпомагане.

В моя мандат за трети път транспортираме по въздух и това демонстрира какъв брой е значима незабавната помощ. Сключихме договорка за хеликоптерите и колкото по-скоро ги има, толкоз по-добре ще бъде ”, съобщи министърът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР