На Велика събота в зоопарка в Бургас започна боядисването на

...
На Велика събота в зоопарка в Бургас започна боядисването на
Коментари Харесай

Боядисват екзотични яйца в зоопарка в Бургас

На Велика събота в зоопарка в Бургас стартира боядисването на екзотични яйца. Посетителите ще могат да видят от близко и да се срещнат с тънкостите на обагрянето на другите по мярка и специфичност яйца.

Едно от най-атрактивните е това на африканския щраус, защото боядисването му е същинско предизвикателство.

За първи път се боядисват паунови яйца, както и яйца от зеленоглава патица, червен бърбън и други. Част от яйцата се боядисват с естествени оцветители - зелени подправки, обелки от лук, куркума, алено цвекло и други

Над 100 обагрени яйца ще бъдат празнично раздадени на животните в зоопарка в наличието на посетителите. Предвидено е това да стане на Възкресение Христово в неделя по обяд като част от празничната стратегия на зоологическата градина в дните от 1 до 6 май.

Първото боядисано яйце в алено е от токачка. То има здрава и плътна черупка. Богато е на калий и желязо, а единствен съперник по неотстъпчивост на черупката е щраусовото яйце.

В зоопарка се намира най-голямата сбирка на екзотични яйца у нас. Изложена е в непрекъсната експозиция, която има стойност като образователно пособие. Чрез нея всеки клиент може да се запознае от близко с редки типове яйца, обагрени в натурални цветове, написа БТВ.

Едни от най-атрактивните са тези на австралийския щраус ему, тинаму, африкански бухал, коронован жерав, папагал ара и доста други.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР