Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо, който беше прострелян на

...
Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо, който беше прострелян на
Коментари Харесай

Вицепремиерът на Словакия: Фицо продължава да е в много тежко състояние

Състоянието на словашкия министър председател Роберт Фицо, който беше прострелян на 15 май, остава тежко и е невероятно да се планува какъв брой време ще отнеме възобновяване му. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата на републиката Робърт Калиняк.

„ Организмът на Фицо към момента реагира мъчително на осъществените хирургични интервенции и на обособени медицински процедури. Едва когато здравословното му положение премине от стадия на интензивно здравно лекуване към стадия на рехабилитация, ще бъде допустимо да се планува  колко време ще отнеме възобновяване му. Днес това към момента е невероятно. Състоянието му остава доста тежко “, споделя вицепремиерът пред портала „ Pravda “. Междувременно Калиняк изрази вяра, че Фицо, който към този момент е в развой на възобновяване, ще се включи в работата на държавното управление. „ Всички имаме вяра, че той ще се върне в работния развой допустимо най-скоро, само че няма да е след пет или 10 дни “, сподели вицепремиерът.

Калиняк, отговари  на въпрос за възможното присъединяване на Словакия в идната след месец конференция в Швейцария за разрешаване на спора в Украйна, на която Фицо възнамеряваше да участва. Калиняк сподели, че решение за това ще бъде взето при започване на юни. Заради опита за ликвидиране на премиера визитата му в Китай беше отсрочено, сподели още вицепремиерът.  Атентатът против Фицо беше осъществен на 15 май в Хандлов в Западна Словакия. Премиерът получи няколко пострадвания и претърпя редица интервенции. Нападателят беше арестуван. Това е 71-годишният публицист Юрай Синтула. Той е упрекнат в опит за ликвидиране по политически аргументи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР