Състоянието на румънчето, което беше блъснато на ски писта в

...
Състоянието на румънчето, което беше блъснато на ски писта в
Коментари Харесай

Проверка на Lupa.bg: Няма промяна в състоянието на румънчето, блъснато от скиорка в Банско

Състоянието на румънчето, което беше блъснато на ски писта в Банско, не се е трансформирало доста през последните часове, обявиха пред Lupa.bg от " Пирогов ". От там потвърдиха, че пострадванията са много тежки за нежната възраст на хлапето. 

Детето е с фрактури на разнообразни елементи на тялото, само че интервенция не се е наложило да му се прави. Лекарите настояват, че няма заплаха за живота му, просто е належащо повече време да се възвърне изцяло. 

За наслада 7-годишното скиорче е било с каска, когато младата му сънародничка го е връхлетяла, другояче вредите можело да бъдат доста по-тежки. Все отново потърпевшото румънче има контузия и в региона на главата, безапелационни бяха лекарите пред медията ни. 

Веднага след удара румънчето е било в безсъзнание, само че в " Пирогов " то пристигнало контактно.

Лекарите към момента не могат да дадат прогноза докога ще продължи лекуването в незабавния институт. Те правят оценка на вътрешните органи, с цел да се реши дали се постанова планова оперативна интервенция.

Lupa.bg научи, че околните на детето са изразили признателност на лекарите от " Пирогов " за полаганите грижи, те най-вероятно няма да местят детето в румънска болница, а ще изчакат да се възвърне изцяло в София. 

7-годишно дете бе ударено в ски зоната в Банско. То е карало ски с татко си, когато е блъснато от различен скиор и безусловно е било пометено десетки метри по стръмната писта. Първа помощ на място са му оказали спасителите от отряда на ПСС-Банско.

Тежкият случай е станал към 13,30 ч. Детето незабавно е откарано в болничното заведение в Разлог, където лекарите открили съществени пострадвания. Най-сериозни са контузиите на единия бъбрек и други вътрешни органи, има няколко счупени ребра, черепно-мозъчна контузия и други фактури.

" Състоянието му е доста тежко и бе превозено за " Пирогов ", оповестиха от болничното заведение в Разлог тогава.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР