Състоянието на премиера на Словакия Роберт Фицо се подобрява. Това

...
Състоянието на премиера на Словакия Роберт Фицо се подобрява. Това
Коментари Харесай

Правителството на Словакия: Състоянието на Роберт Фицо постепенно се подобрява

Състоянието на премиера на Словакия Роберт Фицо се усъвършенства. Това оповестиха от словашкото държавно управление и от болничното заведение, където той е настанен. 

На 15 май при опит за нападение против него словашкият министър-председател беше прострелян с четири патрона отблизо разстояние, до момента в който поздравяваше поддръжници на държавна среща в град Хандлова.

59-годишният Роберт Фицо беше улучен в корема и беше откаран в болница в Банска Бистрица в тежко положение. Веднага му бе направена над петчасова интервенция, а два дни по-късно - още една.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

Оттогава положението му се усъвършенства, оповестява университетската болница " Ф. Д. Рузвелт ", а прегледите потвърдиха това през днешния ден.

Той опроверга появила се в обществените мрежи информация за двама съучастници от град Хандлова

" Въз основа на резултатите от прегледите днешното съвещание на лекарския съвет удостовери последователното възстановяване на здравословното положение на министър-председателя ", съобщи държавното управление, без да даде повече детайлности.

Снимка: Reuters

Нападението е първия огромен опит за нападение против европейски политически водач от повече от 20 години насам и акцентира дълбокото политическо разделяне в словашкото общество.

Има съществено въздействие на съветската агитация в страната, сподели Мартин Клус в „ Роуминг “ в „ 120 минути “

Полицията задържа нападателя на място. По-късно прокурорите упрекнаха мъжа, разпознат като Юрай К., в преднамерено ликвидиране и съдът постанови той да бъде арестуван под стража.

Снимка: Reuters

71-годишният мъж съобщи пред съда, че е желал да нарани, а не да убие словашкия министър-председател, тъй като не е бил склонен с политиката на държавното управление, и е употребявал револвер, който е имал повече от 30 години, демонстрира правосъден документ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР