Урсула фон дер Лайен ще остане начело на Европейската комисия,

...
Урсула фон дер Лайен ще остане начело на Европейската комисия,
Коментари Харесай

Втори опит: преговарящите се разбраха за висшите постове в ЕС

Урсула фон дер Лайен ще остане отпред на Европейската комисия, Антониу Коща ще оглави Европейския съвет, а Кая Калас ще бъде висш представител на Европейски Съюз за външната политика.

За това се споразумяха шестимата водачи от страните членки, договарящи за разпределението на висшите постове в Европейски Съюз, заяви „ Политико “. Това са министър председателите Кириакос Мицотакис на Гърция и Доналд Туск на Полша от Европейската национална партия (ЕНП), Педро Санчес от Испания и немският канцлер Олаф Шолц от социалистите и френския президент Еманюел Макрон и нидерландският министър-председател Марк Рюте от либералите.

Трите контрактувани кандидатури ще бъдат показани за утвърждение на водачите на страните членки. Това ще стане на Европейския съвет в Брюксел на 27 юни. На изключителната среща на върха на 17 юни не бе реализирано съглашение по въпроса. Обсъжданите кандидатури бяха същите.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР