Състоянието на половината летища в Русия е незадоволително, те се

...
Състоянието на половината летища в Русия е незадоволително, те се
Коментари Харесай

Половината летища в Русия са с влошена инфраструктура, нуждаят се от ремонт

Състоянието на половината летища в Русия е незадоволително, те се нуждаят от ремонт и/или реорганизация. Това съобщи министърът на превоза на страната Виталий Савелиев, заяви ТАСС.

По думите му, в Русия има общо 228 летища, като до 2030 година броят им би трябвало да нарасне с още 14 броя. Обаче 116 от летищата се нуждаят от спомагателни вложения, с цел да продължат да работят. За реконструкцията на 75 от въпросните 116 летища, към този момент е решено да бъдат отпуснати средства от федералния бюджет, като ремонтът им ще коства общо към 250 милиарда рубли (около 3 милиарда долара).

Наскоро беше обявено, че " Ространснадзор " е основал работна група по въпросите за възстановяване на надзорната активност в региона на авиацията, която включва и представители на самолетни компании.
 Руски цивилен летища ще се оборудват със... системи за радиоелектронна битка с дронове
Руски цивилен летища ще се оборудват със... системи за радиоелектронна битка с дронове

Част от плановете ще се финансират от федералния бюджет

Държавната организация за надзор на авиацията желае да получава повече информация за положението на авиационния парк и квалификацията на водачите, с цел да се предотвратяват възможни произшествия, а не просто да реагира откакто нещо към този момент се е случило.

Този блян е зародил на фона на отлагането на началото на серийното произвеждане на всички нови модели съветски самолети, които би трябвало да заменят задграничните.

Преди се очакваше доставките за самолетните компании на новите съветските самолети да стартират още през предходната година, само че в този момент се приказва за 2025 година или даже 2026 година. Дотогава, както предизвести към този момент ръководителят на " Ространснадзор " Сергей Чемезов, " ще стартира " излизането от строя " на всички задгранични самолети ".
 Казахстан с подготвеност да даде ръководството на (почти) всичките си летища на вложители от Европейски Съюз
Бивша руска република с подготвеност да даде ръководството на (почти) всичките си летища на вложители от Европейски Съюз

Двете най-големи летища в страната към този момент се ръководят от задгранични холдинги
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР