Състоянието на олимпийския шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки

...
Състоянието на олимпийския шампион по фигурно пързаляне при танцовите двойки
Коментари Харесай

Състоянието на Роман Костомаров е стабилно, но засега остава в реанимация

Състоянието на олимпийския първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров остава устойчиво, само че той остава в реанимация, заяви ТАСС, базирайки се на собствен източник.

" Състоянието на Роман е устойчиво, няма температура. Той се възвръща, към този момент не се нуждае от трахеостомия, само че не се възнамерява пренасяне от интензивното поделение, до момента в който тъканите не бъдат възобновени. Редовно му се вършат превръзки. Психическото му положение е обикновено, храни се добре и към този момент желае да се прибере, изтощен е от стоене в болничното заведение ", сподели източникът.

На 10 януари Костомаров беше признат в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици беше подложен на апаратно дишане, вследствие на което кръвта се насищаше с О2. В началото на февруари той претърпя ампутация на стъпалото на един крайник и няколко пръста на ръцете.

На 20 февруари стана известно, че фигуристът има конвулсия на мозъчните съдове, само че лекарите бързо се оправиха със обстановката.

46-годишният Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки на зимните олимпийски игри в Торино 2002. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на сериите Гран При.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР