Състоянието на новата сграда на Наказателното отделение на Софийския районен

...
Състоянието на новата сграда на Наказателното отделение на Софийския районен
Коментари Харесай

Състоянието на Военното НДК говори за държавата, сравнява Методи Лалов

Състоянието на новата постройка на Наказателното поделение на Софийския областен съд (СРС) демонстрира какъв брой недобре работи страната и институциите . СРС институционално е унищожен.
Това разяснява пред БНР Методи Лалов - някогашен ръководител на Софийския областен съд във връзка откриването от през днешния ден на това поделение на СРС .

Реализирането на плана (известен като Военното НДК - б.р.), в случай че бъде проследено какво се случи, ще покаже недъзите на работата на държавната администрация , неналичието на стиковка сред обособените институции и ще покаже нежеланието да бъде изработен един план както би трябвало .

 Приеха оставката на шефа на СРС Методи Лалов в съдийската гилдия на Висш съдебен съвет Обновена
Приеха оставката на шефа на СРС Методи Лалов в съдийската гилдия на Висш съдебен съвет

Шефът на Върховен касационен съд Лозан Панов бил срещу, от Висш съдебен съвет проучват активността на СРС

" Това, което се случи, и във типа, в който ще го видите, е с кански сили и страдания реализирано, щеше да бъде най-малко 20% по-зле в сравнение с е в този момент. Поне няколко десетки % по-зле в сравнение с би трябвало да бъде. Една обществена постройка на правосъдна институция не би трябвало да наподобява по метода, по който ще наподобява в този момент - с ръжди, с пукнатини, с криви стени, с незавършени неща, с недобро околно пространство, с липса на добра климатизация да вземем за пример на централното предверие - дребни битови неща, които обаче са симптоматични за невъзможността на страната да се оправя даже с това ", съобщи Методи Лалов, който през декември подаде оставка от председателския пост на СРС.

Той описа, че постройката била в плачевно положение, когато я видял за пръв път. " Т ечеше, беше почнала да се компрометира структурата ѝ , имаше брезички по покрива , имаше залепени плочки на покрива върху стиропор , липсваше изолираност. Виждал съм кабели, които са поставени в контакта все едно е построена апаратура, а в действителност липсват във вътрешността в стените. Има сигнали в тази посока, само че за какво никой не е разследвал. Това беше положението, предадено от Министерството на защитата ", описа Лалов.

 Трима съдии от Върховен касационен съд гледат жалбата на Методи Лалов за избора на Висш съдебен съвет
Трима съдии от Върховен касационен съд гледат жалбата на Методи Лалов за избора на Висш съдебен съвет

Няма процесуален ред за сходни обжалвания

Бившият ръководител на СРС уточни, че е работил с шестима министри на правораздаването. Според него това текучество е пагубно за страната .

Без институционална самостоятелност, без естествени условия като натовареност, Софийският областен съд в никакъв случай няма да проработи добре, безапелационен е Лалов.

Това, че взехме решение сградния проблем е едно на ръка. Обаче институционално съдът е унищожен . Това, което направи Висш съдебен съвет след 2016-а, когато подадох оставка, беше чисто разправяне със Софийския областен съд . Назначиха ръководител, който не беше утвърден изобщо от съдиите от съда и който нямаше един работен ден в Районния съд. След това демотивираха способните, опитните съдии от Районния съд да се кандидатират . В последна сметка се кандидатираха двама неопитни претенденти, разяснява Лалов.

Резултатите 2 месеца по-късно се виждат - безусловно не знае какво прави сега. Такова държание не трябваше да има Висш съдебен съвет . Такъв е моделът на мислене на хората от Висш съдебен съвет, от настоящия състав, подобен е моделът на задкулисието, което ръководи правосъдната система. Инакомислещи, хора, които са дейни, не са добре пристигнали.

 Възнагражденията на съдиите в СРС да са съобразени с натовареността им, оферират от Висш съдебен съвет
Възнагражденията на съдиите в СРС да са съобразени с натовареността им, оферират от Висш съдебен съвет

Председателят на Софийски областен съд да проучва администрацията

Бившият ръководител на СРС упрекна досегашния състав на Висш съдебен съвет, че е постигнал п ротивопоставяне на натоварени против ненатоварени съдилища . Лалов уточни, че до момента в който е бил ръководител, е имал позвъняване от членове на Висш съдебен съвет , които споделят: " Отпуснахме ти 20 щатни бройки, назначи ни двама в администрацията ". Това са тези хора, които нормално поддържат връзка с смс-и, вайбъри - едни и същи са, сподели Лалов, припомняйки един от свадите във Висш съдебен съвет.

 Натовареността на съдиите – главен проблем пред работата на съда
Натовареността на съдиите – главен проблем пред работата на съда

Припомняме, на 14 януари 2016 година по време на съвещание на Висш съдебен съвет ръководителят на Върховен касационен съд Лозан Панов получи есемес от номер на премиера Бойко Борисов, от който излиза наяве, че някой е уведомил Борисов какво става на съвещанието. Ставало въпрос, за известие, получено от премиера, който го препраща на Лозан Панов и което гласи: " Лозан Панов още веднъж предложи да Ви викаме във Висш съдебен съвет по записите на двете каки. Не го приехме " . Панов получил препратения SMS в 12.14 часа.

 Противоречиви са оценките за активността на досегашния Висш съдебен съвет
Противоречиви са оценките за активността на досегашния Висш съдебен съвет

Правосъдният министър Цецка Цачева се въздържа от оценка за сътрудниците си

Лалов разяснява и избора на нов състав на Висш съдебен съвет: Системата за електронен избор не е надеждна. Тя е пародийна . Лошото е, че предоставената експертиза беше по същия метод, добави Методи Лалов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР