Състоянието на двамата пациенти, настанени във Военномедицинска академия след инцидент

...
Състоянието на двамата пациенти, настанени във Военномедицинска академия след инцидент
Коментари Харесай

Няма опасност за живота на пострадалите при тунел Железница

Състоянието на двамата пациенти, настанени във Военномедицинска академия след случай на автомагистрала "Струма ", е устойчиво и без заплаха за живота.

"Няма заплаха за живота на потърпевшите служащи при сриването в тунел "Железница " в сряда. След направените им повторни проучвания следва лекуване на травматичните повреди и оперативни интервенции ", оповестиха от ВМА.

Вчера министър председателят Бойко Борисов посети дружно с районния министър Петя Аврамова и шефа на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски при тунела "Железница ", който през днешния ден се срути и затрупа трима служащи.

"Инцидентът е случайност и е породен от дъждовете ", изясни министър председателят.

Преди това Борисов посети болничното заведение в Благоевград, където бяха признати в началото потърпевшите служащи. Той беседва с шефа на лечебното заведение, който го увери, че мъжете са без заплаха за живота.

По данни към средата на април построяването на тунел „ Железница “ върви с бързи темпове и са прокопани близо 35% от трасето на двете тръби на оборудването.

Цeлтa e cъopъжeниeтo дa e гoтoвo дo янyapи 2022 година

Изпълнител е ДЗЗД "АМ Струма 2018 " с водещ сътрудник "Джи Пи Груп " АД. Cтoйнocттa нa дoгoвopa e 185 370 370, 37 лева бeз ДДC и включва построяването на тунела, обслужващия път от двете страни на оборудването и хеликоптерна площадка.

Строителните действия на обекта започнаха през октомври 2019 година

Проектът за строителството на тунел „ Железница “ на автомагистрала „ Струма “ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет посредством Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014-2020 година

Участъкът е с обща дължина 4,4 км и е разграничен в 3 подучастъка, включително и тунелът.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР