Състоянието на бившия папа Бенедикт Шестнадесети остава сериозно, но стабилно,

...
Състоянието на бившия папа Бенедикт Шестнадесети остава сериозно, но стабилно,
Коментари Харесай

Ватикана: Състоянието на папа Бенедикт е сериозно, но стабилно

Състоянието на някогашния папа Бенедикт Шестнадесети остава съществено, само че устойчиво, заяви Ройтерс, като се базира на изказване на Ватикана, в което се споделя още, че Светият отец е прекарал добре нощта и че е в ясно схващане.
Прочетете още
" Бившият папа съумя да си почине добре през нощта. Той е в изцяло ясно схващане и макар че положението му остава тежко, сега то е устойчиво ", сподели представителят на Ватикана Матео Бруни. " Папа Франциск още веднъж насочи апел да се молим за Бенедикт Шестнадесети и да бъдем с него в тези сложни моменти ", добави Бруни за 95-годишния някогашен папа.

Изявлението, което е второто на папа Франциск, откогато той разгласи през вчерашния ден, че неговият предходник е " съществено болен ", не дава повече информация за положението на Бенедикт Шестнадесети. За папа Бенедикт се поставят грижи в някогашен манастир във Ватикана. Той живее там от 2013 година, когато стана първият папа за последните близо 600 години, решил да се отдръпна от поста, вместо да ръководи до края на живота си.

Епархията на Рим е насрочила за на следващия ден специфична литургия в чест на някогашния папа в храма " Свети Йоан Латерански " - базилика на Бенедикт в качеството му на някогашни свещеник на Рим, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР