Състоянието на 12-годишният Сашко от Перник, който беше открит след

...
Състоянието на 12-годишният Сашко от Перник, който беше открит след
Коментари Харесай

Сред щастливата развръзка: Какво показва разследването за изчезването на Сашко?

Състоянието на 12-годишният Сашко от Перник, който беше открит след 9 дни в неопределеност, остава устойчиво, обявиха близки до фамилията. Детето е прекарало нощта след откриването му в детската реанимация на " Пирогов " и е под денонощното наблюдаване на екип от експерти.

Междувременно прокуратурата продължава да събира обстоятелства към изгубването на Александър, с цел да откри дали момчето е било жертва на закононарушение. Засега данните не водят в тази посока. Не са установени следи от принуждение, а бащата е съобщил, че никой не се е свързвал с него с искане за откуп.

Възможно е момчето да оцелее единствено 9 дни точно поради неговата хиперактивност, споделят престъпните психолози. Аутизмът с изключение на, че е оказал помощ, е и попречил на издирването, тъй като детето не поддържа връзка доста.

Подробности вижте във включването на Йоана Миланова.

От прокуратурата оповестиха, че ще бъде изработен обширен обзор на мястото, където беше намерено момчето. Работи се по няколко версии за изгубването му като задачата е да се откри дали то е станало жертва на закононарушение.

Когато неговото положение разреши, той ще бъде разпитан в наличието на татко му. Ще бъдат назначени и експертизи, които ще дадат отговор дали по тялото на Сашко има следи от принуждение. Към момента няма данни за такива.

Новината, че Сашко е открит жив и здрав е била посрещната с благополучие и облекчение от фамилията и околните му.

“Тръгнахме дружно с бащата, бабата и наш общ другар с една обща кола към " Пирогов " и, пътувайки натам, усещах по какъв начин и ние двамата с моя другар, които сме доброволци по издирването на дребния Сашко, по този начин и бабата и бащата на Сашко, по този начин към този момент изпускахме парата и бяхме извънредно радостни ”, споделя Марио Антонов, непосредствен на фамилията.

За околните си, за спасителите и за лекарите, Сашко е войник.

“Той е добре, направени са му всички проучвания, които проучвания демонстрират, че през целия 8-дневен престой в гората той се е хранил и е пил вода ”, споделя Марио Антонов.

Според престъпния психолог Неделчо Стойчев, Сашко е оживял точно тъй като е хиперактивен - движил се е непрекъснато и по този начин не е измръзнал. Той позволява, че детето е намирало храната, оставяна от доброволци в гората.

“Смятам, че той е бил в този периметър от самото начало, дори бих позволил, че се е крил от хората, които са го търсили, защото той по този начин или другояче не контактува с хора, заобикаля контакта с хора. Това е в действителност казусът при аутистите ”, споделя Неделчо Стойчев, престъпен психолог.

Бащата на Сашко обяснил, че не му е желан откуп, не е имал спорове и не е бил заплашван. Ще бъде разпитана и майка му, която към момента не се е върнала в България.

“Иззети са облеклата, с които е било открито. Мога да потвърдя, че това са и тези, с които е било в деня, в който изчезна, на 11-ти. Ще се търсят следи и по тялото, и по облеклата. За момента не са установени следи от принуждение, чакаме отговор на този въпрос да даде правосъдно медицинсаката експертиза ”, съобщи Албена Стоилова - представител на Окръжната прокуратура в Перник.

Ден преди детето да бъде намерено, бащата разгласи парична премия. Но от този момент до откриването му, не са получавани сигнали за местоположение.

“Бяха стигнали нашите сили и спасителите до изводите, че то се движи тъкмо в тази посока. За момента положение на детето дава отговор на това да е престояло в гората през тези дни. Всичко ще бъде изследвано, ще се работи и с детето, с психолози ”, увери Иван Демерджиев - длъжностен министър на вътрешните работи.

Това, че бащата е минал през детектор на лъжата е било основен миг.

“И се е оказало, че той няма нищо общо с укриването, изгубването или там, както го назовават. Неговите сведения стават пиедестал за по-нататъшното следствие. Това също е от извънредно значение за намирането на детето ”, счита Неделчо Стойчев - престъпен психолог.

А какво тъкмо се е случило - отговори ще дадат експертизи, проучвания и спомагателни разпити.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР