Състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова не скри радостта си

...
Състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова не скри радостта си
Коментари Харесай

Антоанета Костадинова: Господ ми отреди този медал за днес

Състезателката по спортна пукотевица Антоанета Костадинова не скри насладата си от извоювания олимпийски орден на Игрите в Токио. Тя донесе първо отличие на България в японската столица, откакто приключи на второ място на 10 метра револвер и несъмнено е звездата на деня. 



" Много съм щастлива. Трудно мога да опиша всичко, което усещам. В последния час след финала единствено рева. Изревах си сълзите несъмнено за една седмица напред, от страст, от неспокойствие. Боже, не мога да допускам, че го взех този орден. Обаче си мой. Не ми трепна ръката, по-скоро мозъчните кафези отидоха на друго място. Виждах се на стълбичката, може би. Доволна съм от медала. След като съумях да устоя до този финален изстрел, а това беше задачата - да направя тези 24 изстрела. Явно Господ ми е отредил този орден за през днешния ден, тъй че аз съм повече от удовлетворена. Първо страстта ми стартира оттова, че въпреки всичко се класирах за този край, тъй като нормално на пневматиката най-малко при мен това е пречката. След това самият край не е проблем. Тренираме ги доста финалите, получават ми се. Радвам се, че през днешния ден беше денят, в който Господ сподели: " ОК, има един и за теб ", съобщи Антоанета след финала.



Какво още сподели олимпийската ни вицешампионка можете да чуете в звуковия файл.

Костадинова беше доста покрай това да донесе първо злато на страната на Олимпиада от 13 години. Тя имаше задатък от 0.5 точка преди последния изстрел, само че в него реализира единствено 9.0 и беше изпреварена от рускинята Виталина Бацарашкина.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР