Състезателите от националния отбор на България по вдигане на тежести

...
Състезателите от националния отбор на България по вдигане на тежести
Коментари Харесай

Националите по вдигане на тежести: Тъмните години в нашия спорт свършиха

Състезателите от националния тим на България по повдигане на тежести се сплотиха към мнението, че сложния интервал в спорта им би трябвало да завършил.

" Закъсняхме с подготовката с месец, даже повече. Можем да благодарим на треньора Иван Иванов за лагера в Русе. Медалът е малко начало за мен. Тъмните години във повдигането на тежести свършиха ", сподели Васил Маринов, който завоюва сребърен орден в изхвърлянето и остана на пето място в дуела на Европейското състезание в Ереван.

" Щастлив съм от успеха. Не бях добре квалифициран, само че се оправих. Това ми е обичаната купа, тъй като я посветих на моя наследник ", сподели трикратният европейски първенец Ангел Русев. " Детето ми се роди и бях доста прочувствен. Бях повече до него и до фамилията. Не упражнявах съществено ", призна Русев, който все пак победи с купата в Ереван.

" Представих се почтено предвид на това, че имах и травма. Постигнах положителни резултати по отношение на тези на подготовка ", сподели Иван Димов, който завоюва бронзов орден от Европейското състезание в категория до 61 кг. Той е европейски първенец от Тирана преди година.

От конференцията се разбра, че двата от националите ни ще сменят категориите си за идващите надпревари. Ангел Русев се качва в категория до 61 кг, като това е в съгласие с персоналния му треньор Радослав Атанасов. Там ще бъде и най-голямата конкуренция в тима ни, тъй като той ще се бори за място с Иван Димов и Габриел Маринов.

Васил Маринов ще слезе в категория до 102 кг, откакто на Европейското състезание бе в тази до 109 кг.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР