Състезанието по ски спускане мъже Алпийски дисциплини на зимната олимпиада

...
Състезанието по ски спускане мъже Алпийски дисциплини на зимната олимпиада
Коментари Харесай

Заради ураганни ветрове отлагат спускането при мъжете в Пьонгчан

Състезанието по ски втурване мъже Алпийски дисциплини на зимната олимпиада в ПьонгЧан е било анулирано поради прогноза за мощен вятър, съобщи Ройтерс.

В конкуренцията, която беше планувана да започва в 4 часа българско време, трябваше да вземат участие българите Алберт Попов и Камен Златков .

Прогнозите за през днешния ден са за мощни ветрове с пориви до 100 километра в час, които ще продължат до вторник. При тези условия лифтът, който качва скиорите до върха, от кое място те се спускат, не може да действа.

От международната ски федерация оповестиха, че надпреварата ще се организира в четвъртък, 15 февруари.

В събота българинът Владимир Зографски записа историческо за българския ски скок класиране на олимпийски игри, откакто приключи 14-и в старта на естествена шанца в Пьонгчанг. Досегашният връх бе дело на съгражданина му Владимир Брейчев също на естествената шанца - 19-а позиция от олимпиадата в Сараево през 1984 година.

Зографски преодоля първия рунд на финала в ски скоковете, като записа опит на 101.5 метра за 106.8 точки и си подсигурява място измежду най-хубавите 30, които скачаха за повторно за систематизиране на медалите.

Там Зографски скочи 108.5 метра, за което заслужи 81 точки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР