Състав на Специализирания наказателен съд отложи за утре разпоредителното заседание.

...
Състав на Специализирания наказателен съд отложи за утре разпоредителното заседание.
Коментари Харесай

Спецсъдът отложи делото срещу Москов за ваксините

Състав на Специализирания углавен съд отсрочи за на следващия ден разпоредителното съвещание. Целта е да се запознае с възраженията и настояванията на отбраната.

Според юристите в обвинителния акт са налице несъгласия, несъответствия и нарушение правото на отбрана на обвинения . Освен това са позволени основни нарушавания на процесуалните правила в досъдебното произвеждане като липса на изясненост какво е обвиняването, по какъв начин и на какви обстоятелства е предявено обвиняването.

Утре съставът ще се събере на второ разпоредителна съвещание.

Преди почивката съдът одобри за разглеждане две искови молби от страна на " Бул Био НЦЗПБ " ЕООД и Министерство на здравеопазването .

 Делото против Петър Москов за имунизациите не потегли
Делото против Петър Москов за имунизациите не потегли

95 тома е делото в Специализирания съд

След края на правосъдното съвещание адв. Менко Менков, разяснява пред публицисти, че сумите по исковите молби въобще нямат никакво значение, защото сумата от към 300 000 лева, за която се претендира от Министерство на здравеопазването, е импортирана в държавния бюджет.

" Няма никаква вреда и страната все едно е преместила от единия си джоб в другия тези пари ", установи Менков и добави, че това нещо не е станало по волята на Москов, а след мнение на Националната организация за приходите и Министерство на финансите.

 Спецсъдът преглежда делото против Москов и Персенски
Спецсъдът преглежда делото против Москов и Персенски

Петър Москов не схваща за какво е упрекнат

И при другия иск - от " Бул Био НЦЗПБ " също става въпрос за прекачване от единия джоб в другия, защото самото сдружение е 100% благосъстоятелност на Министерство на здравеопазването.

Според Менков и тук също не може да има изказване за неизгодна договорка.

Той посочи, че са поискали връщане на делото на прокуратурата, защото има доста несъгласия в обстоятелствената и диспозитива част на обвинителния акт. " Ние считаме, че тези разнобой в обвинителния акт не дават опция на подсъдимите да схванат защо са упрекнати и по какъв начин да се защитят ", акцентира адв. Менков.

На въпрос кой стои зад това дело, адв. Менков означи, че не знае, само че щял да попита Москов и да каже.

 Прокуратурата упрекна Петър Москов за вноса на турски ваксини
Прокуратурата упрекна Петър Москов за вноса на турски ваксини

Наложена е мярка " подписка "

Той уточни, че отбраната ще се опита да облекчи правосъдното произвеждане, тъй като има интерес то да върви по-бързо. Според него целият Министерски съвет е разпитан, само че в случай че се наложи, ще би трябвало да пристигна още веднъж в правосъдна фаза.

Адвокат Менков добави, че за него ще е прелестно да се разпитат членовете на държавното управление в намерено правосъдно съвещание, с цел да кажат вярно ли са работили и спазили ли са закона.

" Достатъчно обидно ми е да чувам някакви хора тука да изясняват за някакви незаконни действия ", разяснява пред публицисти Петър Москов и добави, че знае кой стои зад обвиняването и за какво стои това обвиняване, само че не схваща защо го упрекват.
По думите му по здрава и смислена човешка логичност няма нито финансови, нито медицински аргументи за обвиняването му .

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР