Състав на Пловдивския окръжен съд остави за постоянно в ареста

...
Състав на Пловдивския окръжен съд остави за постоянно в ареста
Коментари Харесай






Състав на Пловдивския окръжен съд остави за постоянно в ареста Светослав Камено

Състав на Пловдивския областен съд остави за непрекъснато в ареста Светослав Каменов, който бе арестуван за убийството на рейнджърката от карловската бригада Десислава Стоянова.

Прокуратурата поиска  и получи най-тежката мярка. 
Светослав Каменов бе хванат на 7 декември край родното му село Зверино в Северна България. 

Убийството на дамата е станало на 29 ноември, като незабавно по-късно Каменов е  отишъл в София при някогашната си другарка. Там обаче също се скарват и той бяга в Гърция, пресичайки откритата граница нелегално.  

На седми декември се е завърнал в България, и уредил със собствен родственик, служител на реда, на който решил да признае осъщественото, твърди прокуратурата. 

В правосъдната зала обаче отбраната на някогашния боец изненадващо заяви, че той не е правил законни признания и няма доказателства да е причинител на убийството.

Прокурорът Петър Петров призна, че официално това е по този начин, само че го изясни с правата на арестувания, откакто му е предявено обвиняване.  Преди това той е разказал на проверяващите служители на реда случилото се и персонално ги е завел до мястото, където е намерено тялото на дамата, добави прокурорът. 

Трупът на 40-годишната Десислава Стоянова бе открит в къщата на Светослав в Сопот, напъхана в раклата на диван. Според аутопсията повода за гибелта на дамата е строшаване на врата. 

За убийството законът планува отнемане от независимост от 10 до 20 години. 

Светослав Каменов е взел участие в 3 задгранични задачи, бил е в ирак, в това число е взел участие в престрелката с джихадистите в Кербала през декември 2003 г. 

През 2011 година обаче е  бил уволнен от армията  и има 4 неоправдателни присъди за разнообразни закононарушения. 

Към днешна дата обаче, е оправдан и се води с чисто правосъдно минало. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР