Състав на Окръжния съд в Хасково постанови незабавна екстрадиция на

...
Състав на Окръжния съд в Хасково постанови незабавна екстрадиция на
Коментари Харесай

Хасково екстрадира мароканец, обвинен в тероризъм

Състав на Окръжния съд в Хасково постанови незабавна екстрадиция на обвинявания в тероризъм марокански гражданин Науфал Рашид Захри /35 г./ на свое съвещание. Присъдата не предстои на обжалване.

Захри е разгласен за интернационално търсене от Интерпол - Рабат по отношение на осъществяване на терористична активност и участие в терористичната организация ИДИЛ.

Членът на "Ислямска страна " бе арестуван при незаконното му влизане през "зелена граница " от Турция у нас в Свиленградско с група от 27 сирийци на 13 януари т. година. Първо той също се е легитимирал като сириец, само че след това е бил разпознат като търсено лице по време на престоя му в Министерство на вътрешните работи - центъра за бежанци в Любимец. На 12 февруари съдът го остави в ареста за период от 90 дни, а по-късно мярката "задържане под стража " бе удължена.

Според сведената до нашето правораздаване информация Захри е имал "лоялно участие в терористична организация ИДИЛ, като е работил към принадлежащата към ИДИЛ работа "Механизация към Главна дирекция - Военни лагери " в град Ал - Маядин, област Дер - Алзор, Сирия. В осъществяване на тази активност той се е придвижвал в Сирия като е носел колан с експлозиви, ръчни гранати, огнестрелно оръжие и муниции ", гласят данните от Интерпол.

"Работех за ДАЕШ, само че като хазаин и писар. Упражнявах тази активност, с цел да устоявам фамилията си, с което бях в Сирия ", сподели в правосъдната зала Науфал. Той не скри терзанията си, че евентуално щял да бъде малтретиран от управляващите в родината си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР