Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение

...
Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Гаранция от 5000 лв. за шофьора, в чийто автомобил на Капитан Андреево бяха открити 12 кг хероин, скрити в пожарогасители

Състав на Окръжния съд в Хасково дефинира мярка за неотклонение " Парична гаранция " в размер на 5000 лева по отношение на турския жител Емре Айдън (42 г.), откакто митничари откриха в карания от него товарен автомобил на Граничния контролно-пропускателен пункт " Капитан Андреево " 12 кг хероин на стойност 2,329 млн. лв..

Наркотикът беше открит при инспекция на пункта на 21 януари т.г. на влекача с полуремарке от Турция за Нидерландия в два пожарогасителя в пластмасови шкафове, прикачени към полуремаркето.

" Не съм отговорен, изобщо не съм знаел за дрогата. В гаража получих камиона подготвен, не съм бил на товаренето на стоката ", сподели пред магистратите обвиненият.

Прокуратурата изиска мярка " Задържане под стража ". Съдът одобри, че от събраните доказателства към сегашния миг на този стадий от следствието към момента не са задоволително изяснени събитията в каква степен обвиненият е съпричастен към осъществяване на действието.

От друга страна, по време на осъществената митническа инспекция обвиненият е оказал подпомагане на проверяващите органи.

 

Определението предстои на обжалване и митинг пред Апелативен съд – Пловдив.

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР