Също така израелски танк e открил огън по двама заподозрени

...
Също така израелски танк e открил огън по двама заподозрени
Коментари Харесай

Кръв Заля Улиците! Протестът Се Превърна В Касапница! Властите Стрелят На Месо, Най-Малко 13 Протестиращи Са Убити

Също по този начин израелски танк e разкрил огън по двама обвинени след подозрителна интензивност покрай оградата, която отделя Газа от Израел.

Според здравното министерство в Газа над 1000 души са били ранени при огън с бойни и гумени патрони.

Палестинците са издигнали шатри на границата за 6-седмичен митинг, наименуван " Великия марш на завръщането ". Основните места на митингите в Газа са Рафах и Хан Юнис в южната част на Газа, ел Бурейж и град Газа в централната част на палестинския крайбрежен анклав и Джабалия в северната част.

Палестинците упорстват на бежанците да им бъде позволено да се завърнат в жилищата си, които в този момент се намират на територията на Израел.

Израелската войска надзирава отцепена зона по границата с Газа, в която не се позволяват хора, като причина за това акцентира съображения за сигурност. Израел предизвести палестинците да не се приближават до огражденията за сигурност.

" Хамас ", палестинската екстремистка формация, която управлява Ивицата Газа, упрекна Израел, че се пробва да сплаши палестинците убийството на двамата палестинци и като ги приканва да не вземат участие в митингите.

Израелското министерство на външните работи съобщи, че митингът е " тенденциозен опит за провокиране на борба с Израел " и че " отговорността за каквито и да е конфликти се носи само от Хамас и други участващи палестински организации ".

Палестинските здравни управляващи прецизираха, че измежду починалите е палестински земеделец - 27-годишният Омар Самур, и обявиха, че при случая е бил ранен и различен човек.

Очевидци показват, че двамата мъже са били ударени от танков огън, до момента в който събират магданоз на полето.

Междувременно медии оповестяват, че израелската войска е употребила безпилотни самолети за стартиране на сълзотворен газ за разпространяване на протестиращите.

Протестите под наслов " Великият марш на завръщането " стартират през днешния ден, защото на 30 март се отбелязва Деня на Земята, в който са убити шестима протестиращи от израелските сили за сигурност по време на демонстрации поради конфискация на земи през 1976 година

Протестът би трябвало да завърши на 15 май, който палестинците назовават " Накба " (катастрофа) и в който се отбелязва разселването на стотици хиляди палестинци по време на спора към основаването на Държавата Израел през 1948 г.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР