Съществуват редица фактори, за които е известно, че увеличават опасността

...
Съществуват редица фактори, за които е известно, че увеличават опасността
Коментари Харесай

Този навик увеличава двойно риска от инфаркт

Съществуват редица фактори, за които е известно, че усилват заплахата от развиване на сърдечни болести. Сред тях са несъразмерна консумация на сол, огромно количество изпит алкохол и неналичието на физическа интензивност. На доста хора е известно, че това са рисковите фактори. Но става известно, че в тях е включен и един всекидневен табиет, написа actualno.com.

Работата в едно и също състояние на тялото се свързва с по-висок риск от сърдечно-съдови проблеми, съгласно изследване, оповестено в American Journal of Epidemiology. Учените са изследвали над 7,3 хиляди канадци, които са работили най-малко 15 часа седмично и не са страдали от сърдечни болести първоначално и по времето на проучването.

Изследователите откриват, че тези, които би трябвало да стоят дълго на едно и също място, са съвсем с двукратно нарастване на риска от сърдечни болести. Учените означават, че натрупването на кръв в долните крака, нарасналото налягане във вените и нарасналият оксидативен стрес са трите съществени аргументи за сърдечни болести. Когато стоите дълго време, в краката ви се натрупва кръв, което затруднява сърцето ви да го изпомпва назад към горната част на тялото, споделя водещият създател на проучването доктор Питър Смит.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР