Съществуват различни причини, поради които някои жени публикуват провокативни снимки

...
Съществуват различни причини, поради които някои жени публикуват провокативни снимки
Коментари Харесай

Защо жените публикуват провокативни снимки в социалните мрежи?

Съществуват разнообразни аргументи, заради които някои дами разгласяват провокативни фотоси в обществените мрежи. Важно е да отбележим, че мотивацията зад сходно решение постоянно е мощно самостоятелна и зависи от голям брой фактори. Ето няколко гледни точки от антрополози, психолози и откриватели на този феномен.

1.Себеизразяване: Публикуването на провокативни фотоси може да бъде форма на себепредставяне. Според антрополога доктор Дженифър Елън Робъртсън, хората употребяват обществените медии като платформа за създаване и показване на своята еднаквост, а провокативните фотоси могат да служат като метод дамите да изразят своята убеденост, женственост или половост.

2. Търсене на внимание и одобряване: Психолозите допускат, че публикуването на провокативни фотоси може да бъде обвързвано с търсене на внимание или одобряване от другите. Това държание може да произтича от надълбоко вкоренени социокултурни фактори и комплицирани самостоятелни прекарвания. Д-р Дорийн Доджън-Маги, психолог, профилиран в потреблението на технологии, показва, че обществените медии дават елементарен и наличен път за търсене на внимание и одобрение от другите.

3. Влияния на културата на звездите: Някои откриватели акцентират въздействието на културата на звездите и медиите върху публикуването на провокативни фотоси. Д-р Елизабет Бем-Моравиц, медиен психолог, твърди, че хората могат да имитират държание, демонстрирано от звезди, модели или авторитетни персони, до момента в който се стремят да се приведат в сходство с публичните идеали за хубост и да завоюват внимание или хвалба.

4. Овластяване и приемане: Някои дами показват овластяване и приемане на тялото с всичките му недостатъци посредством издание на провокативни фотоси. Д-р Ейми Адел Хасиноф, професор и създател, акцентира, че дамите могат да заобичат телата си, да провокират публичните правила или да противодействат на обективизирането, като съзнателно споделят интимни или чувствени фотоси съгласно техните условия и визии.

5. Влияние на обществените правила и натиска от връстниците: Изследванията демонстрират, че обществените правила и натискът от връстниците могат да играят роля при публикуването на провокативни фотоси. Според доктор Пеги Дж. Клайнплац, полов психолог, дамите могат да бъдат изправени пред напън да се конкурират или да се вместят в откритите обществени правила, които натъртват на привлекателността и сексуалността. Този напън може да повлияе на държанието им онлайн.

Важно е да знаем, че тези вероятности акцентират вероятните мотивации, само че не показват аргументите на всяка жена да разгласява провокативни фотоси. Освен това, проучването на обособени случаи и интервюирането на лица, които вземат участие в сходно държание, може да обезпечи по-цялостно схващане на тематиката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР