Съществуват много интересни и различни начини, по които можем да

...
Съществуват много интересни и различни начини, по които можем да
Коментари Харесай

Силата на лимона

Съществуват доста забавни и разнообразни способи, по които можем да използваме лимона. Освен за храни и питиета, лимонът може да се употребява и за приготвянето на маски и домашна козметика. Те са богати на потребни хранителни субстанции и най-много на витамин C.

Предлагаме ви няколко забавни метода за потребление на лимоните:

За разчистване на лицето

Лимонът е потребен за вашето лице, изключително в случай че имате мазна кожа. Също по този начин може да го ползвате, с цел да премахнете тъмните петна по кожата на лицето си. За задачата разтворете малко лимонен сок във вода и го нанесете по лицето си. Хората с по-чувствителна кожа дано не прекаляват с количеството лимонен сок, може да получат неспокойствие на кожата.

За по-светла коса

Можете да изсветлите си, като втривате лимонов сок в корените й. Ефектът не е огромен, само че е комфортен за лека смяна на нюансите на косата ви. При това изцяло естествено и без химия.

За блестящи нокти

В съд изстискайте лимон и го разредете с вода. Дръжте ноктите си известно време в разтвора. Ноктите ви ще наподобяват по-здрави и блестящи.

Освежител за уста

Можете да ползвате лимона като вода за уста. Изстискайте лимон, разредете с вода и се изжабуркайте. Ще усетите резултата мигновено.

За ароматизиране

Можете да поставите кори от лимон в стаята си и да ги ползвате като ароматизатор. Също по този начин може да поставите парче лимон в кофата за отпадък, по този начин ще убиете неприятната миризма.

За контролиране на кръвното налягане

Лекарите ни поучават за постоянен банкет на лимон (може и хладка вода с комат лимон) като естествена битка с холестерола и високото кръвно налягане.

Порезни рани, ужилвания и сърбежи

Малко лимон върху недълбоки порезни рани понижава кървенето и дезинфекцира. Лимонът също успокоява при ухапвания от инсекти и при сърбежи.

За унищожаване на лунички

Към няколко смлени бадема прибавете белтъка на едно яйце и половин лъжица лимонен сок. Поставете на лицето и измийте след 20 минути.

За справяне със сухата кожа

Смесете 3 супени лъжици лимонен сок, 3 супени лъжици мед и 1 супена лъжица зеле (сварено и смляно на пюре). Нанесете на и шията, постойте 10 минути, след което изплакнете със студена вода.

За справяне с мазната кожа

Смесете половин супена лъжица куркума на прахуляк, 2 супени лъжици лимонен сок и 3 супени лъжици смляна папая. Нанесете за 20 минути и измийте.

Против косопад

Смесете сока на един лимон с няколко супени лъжици кокосово масло. Нанесете и оставете да подейства за към час. Правете процедурата един път седмично.

Против пърхот

Смесете сока на един лимон с един белтък. Нанесете на косата и оставете да подейства за час. Правете в продължение на 1 месец.

За блестяща коса

След измиването с шампоан изплакнете и с лимонен сок, без да отмивате.

За напукани устни

Забъркайте по една лъжица сметана, лимонен сок и мед. Втривайте в устните, до момента в който усетите облекчение.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР