Съществуват хранителни продукти, които на практика не могат да се

...
Съществуват хранителни продукти, които на практика не могат да се
Коментари Харесай

Храните и напитките, които не се развалят и нямат срок на годност

Съществуват хранителни артикули, които на процедура не могат да се скапват колкото и време да мине. Археологически изследвания са показвали, че даже в гробниците в Древен Египет е намиран мед, който към момента е кадърен за консумация.

Запознайте се с останалите храни и питиета, които нямат краен период и можете да съхранявате с години.

Мед

 Храните и напитките, които не се скапват и нямат период на валидност


Любимата храна на Мечо Пух няма период на валидност. Медът може да промени цвета си и да кристализира, само че ще остане безвреден за консумация. Ако желаете да върнете течната му форма, просто поставете буркана с мед в топла вода и разбърквайте, до момента в който кристалите се разтворят.

Ориз

Заместителят на хляба в азиатските страни, с изключение на, че е по-полезен е и доста по дълготраен. Дори и да се натрупа плашещо пълен пласт прахуляк върху буркана, кутията или опаковката с ориз, наличието вътре ще се резервира също толкоз качествено, колкото в деня, в който сте го купили. Това важи за съвсем всички типове ориз, като се изключи кафявия – той гранясва. Само не забравяйте, че би трябвало да съхранявате ориза в добре затворени кутии.

Бял оцет
 Храните и напитките, които не се скапват и нямат период на валидност


Можете да си купите голямо количество от него на промоция, без да се притеснявате по кое време ще го употребявате. Той в никакъв случай няма да се скапе. В същото време лекуването с оцет оказва помощ против ставни болести, диабет, разширени вени, кожни проблеми, синузит и други здравословни болести.

Сол

Смятана от мнозина за отрова, солта ще остане свежа за неустановен интервал от време в кухнята ви. Предвид другите и „ качества “, няма късмет да бъде налазена от хлебарки, мравки и други вредители, тъй като те ще умрат в случай че я одобряват в организмите си.

Захар
 Храните и напитките, които не се скапват и нямат период на валидност


Предизвикателството при захарта е не да бъде непокътната свежа, а да я спасим от превръщането ѝ в твърда като камък буца. Захарта в никакъв случай не се скапва, тъй като не поддържа растежа на бактериите. Просто се уверете, че я съхранявате в херметически затворени контейнери, които я пазят от влага.

Твърд алкохол

Уискито, водката, ракията и всичките им родственици от „ твърдата “ лига освен, че нямат период на валидност, а някои от тях дори стават и по-хубави с времето. Можете да сте сигурни, че в случай че съхранявате твърдия алкохол на мрачно и хладно място, той умерено може да ви надживее. Дори може да се трансформира в нещо, което се предава от потомство на потомство в фамилията ви. Алкохолът може леко да загуби своя мирис, само че това ще бъде едвам видимо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР