Съществено затопляне ни очаква през втората половина на деня –

...
Съществено затопляне ни очаква през втората половина на деня –
Коментари Харесай

До 30 градуса ще са температурите следобед

Съществено стопляне ни чака през втората половина на деня – оптималните температури в множеството региони ще са сред 25° и 30°, малко по-ниски на морския бряг – от 23° до 26°. Ще доминира слънчево време, с повече облаци в източните и планинските региони. Ще духа слаб североизточен вятър.

Без основна смяна ще се задържи времето и на следващия ден – най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността основно в южните и източните региони от страната. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-североизток.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 25° и 30° на морския бряг, където вятърът ще е слаб до сдържан, най-вече северен – от 25° до 27°. Облачността ще е раздрана. Температурата на морската вода е 23°. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините ще доминира слънчево време. Само в Рило-Родопската област в следобедните часове облачността краткотрайно ще се усили. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Температурите в курортите още малко ще се покачат и ще са от 13° на Алеко до 24° в Банско.

Продължава захлаждането в страните от Централна Европа, където на доста места ще превали и прегърми. Валежи от дъжд, в обособени региони обилни,ще има на Скандинавския полуостров и Прибалтика. Средиземноморският циклон, причина за проливните превалявания в Южна Италия през днешния ден, се изтегля на изток и и на следващия ден ще дефинира времето в южната половина от Балканите, където се чакат интензивни превалявания и мощни гръмотевични стихии. В останалата част от полуострова ще бъде най-вече слънчево, температурите ще се покачат.

У нас, температурите в околните дни ще останат съвсем без смяна. Ще доминира слънчево време с по-значителни краткотрайни нараствания на облачността и възможност за следобедни изолирани валежи в сряда.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР