САЩ вече са загубили разум, морал и доверие, заяви министърът

...
САЩ вече са загубили разум, морал и доверие, заяви министърът
Коментари Харесай

Китай: САЩ вече загубиха разум, морал и доверие

САЩ към този момент са изгубили разсъдък, морал и доверие, съобщи министърът на външните работи на Китай Ван И в телефонен диалог с съветския си сътрудник Сергей Лавров. Това оповестява на уеб страницата си китайското Министерство на външните работи.

" Съединени американски щати трансферират своите отговорности към други, употребяват пандемията за дискредитиране на други страни и упрекват други. Те не се стопират пред нищо, дори основават горещи точки на противостояние в интернационалните връзки. Загубили са разсъдък, морал и доверие ", е представен да споделя Ван И.

По негово мнение Вашингтон напълно неприкрито организира политика на американски приоритет и довежда до крайности егоизма, политиката на едностранни дейности и закани.

" В политиката си по отношение на Китай Съединени американски щати възраждат печално известния маккартизъм и от дълго време остарелия нрав на Студена война, съзнателно предизвикат идеологическо опълчване, нарушавайки интернационалното право и главните правила на интернационалните връзки. Китай няма да се води по немногочислените антикитайски сили в Съединени американски щати, а уверено ще пази своите законни ползи и престижа на страната ", прибавя Ван И.

Той е отбелязал, че Китай и Русия би трябвало да поддържат двустранните си връзки на най-високо ниво, а също да работят дружно със страните, които " заемат справедлива и обективна позиция ". Така ще може да се опълчват на дейности, които нарушават интернационалния ред, да поддържат дружно световния мир и непоклатимост, да пазят интернационалната правдивост и базпристрастност.

На 30 юни в Китай влезе в действие закон за гарантиране на националната сигурност на Хонконг, ориентиран към противопоставяне на сепаратизма, тероризма и опитите да бъде подкопана държавната власт или да се влезе в сговор с други страни. Законът провокира неодобрение у антиправителствените сили в Хонконг и у доста западни представители, които съзряха в него предпочитание на Пекин да ускори контрола върху автономията.

Преди това Вашингтон съобщи, че в случай че законът бъде признат, ще наложи наказания на Китай, а тази седмица президентът Доналд Тръмп подписа съответния закон. В Пекин оцениха това като жестоко вмешателство във вътрешните работи на Хонконг и Китай и дадоха обещание да подхващат ответни ограничения. Посланикът на Съединени американски щати в Пекин Тери Брандстад бе извикан в Министерство на външните работи на Китай за диалог.

По информация на " Уолстрийт Джърнъл ", екипът на Тръмп преглежда разновидности като тотална възбрана за влизане в Съединени американски щати на членове на компартията на Китай, а също и персонални наказания (включително и заледяване на активи и активи) срещу висшето управление на китайската компартия.

Тези персонални наказания, в случай че бъдат съпроводени с вторична глоба против банки и компании (както е планувано в закона), с които работят високопоставените членове на ККП, може да основат големи проблеми на китайските финансови структури, които рискуват за изгубят достъп до доларовата система и международните финансови пазари, доста от които са компактно обвързани с американската финансова система. Освен това превръщането на високопоставени китайски ръководители в " токсични клиенти ", връзките с които китайските банки или други компания ще се принуждават да скриват, се смята за жест, прицелен в унижения на достолепието на пекинскиа политически и стопански хайлайф. И той ще би трябвало да приготви отговор, въпреки и съгласуван с това да не пострада самата китайска стопанска система.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР